به گزارش شهرآرانیوز؛ رهبری در همین زمینه در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش فرمودند: «جهاد تبیین یک فریضه قطعی و یک فریضه فوری است و هر کسی که میتواند، باید اقدام کند.»
خطابی عمومی که همه افراد جامعه در جنگ رسانهای دشمن علیه حقایق انقلاب اسلامی مردم ایران، مخاطب آن هستند و میتوانند ایفای نقش کنند، اگرچه مسئولان در این زمینه وظایف سنگین تری بر دوش دارند. در ادامه به راهکارهای اجرایی جهاد تبیین از دیدگاه کارشناسان سیاسی نگاهی داشته ایم.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در این باره گفت: نباید در جهاد تبیین فقط به سمت اطلاع رسانی دستاوردها رفت، بلکه باید به برخی اشکالات هم توجه کنیم و برای رفع آن گام عملی برداریم.
غلامرضا منتظری در گفتگو با «فارس»، درباره چگونگی عملیاتی شدن جهاد تبیین بیان کرد: متأسفانه هراز گاهی وقتی موضوعی در جامعه به صورت ویژه بیان میشود، برخی دستگاهها و سازمانها و ارگانها راه میافتند و موضوعی را علم میکنند و سر دست میگیرند که ما درباره این موضوع این کار را انجام دادیم و آن کار را کردیم و بلافاصله مقایسه تطبیقی انجام میدهند؛ برخی افراد متأسفانه با اغراض ناصحیح، مقایسهای تطبیقی از دوران فعلی با قبل از انقلاب اسلامی انجام میدهند.
وی افزود: با افزایش انتقادپذیری باید گامهای اساسی برای برون رفت از معضلات ارائه دهیم و تلاش کنیم که هر حوزهای به سمت وضعیت مطلوب حرکت کند.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: چشم اندازی که برای ایران ترسیم شده است، باید در افق پیش رو پیش رود و با جهاد تبیین، دستاوردهای خود را بیان کنیم و مشکلات را یک به یک از جلو پای خود برداریم تا بتوانیم در همه حوزهها در منطقه حرف اول را بزنیم؛ البته این موضوع نیازمند اقدامات عالمانه و صادقانه درباره گام برداشتن در جهاد تبیین است.
رئیس بسیج استادان دانشگاه آزاد نیز با بیان اینکه دشمن امروز در قالب جریان ضدانقلاب و رسانههای تابعه آن ظهور دارد، گفت: این سیاه نمایی ها، نفرت پراکنی ها، یأس آفرینی ها، تشویشها و اعتمادزداییهایی را که صورت میگیرد، نباید تنها یک جنگ روانی برای القای سلسله پیامهایی در ذهن مردم دانست؛ بلکه این فرایندهای روانی که در لباس عملیات رسانهای متحقق میشوند، در عین اینکه خودشان هدف هستند، وسایل و ابزاری برای تحقق یک هدف اصلیتر یعنی ایجاد آشوب و برهم زدن نظم اجتماع برای سلطه بر جامعه اسلامی هستند.
سیدمحمود هاشمی به «فارس» گفت: آگاه سازی و تبیین حقایق، مهمترین پادزهری است که میتواند زهر هجمهها و تبلیغات را خنثی کند و رهبر معظم انقلاب در دیدار پنجم مهر سال جاری با جمعی از دانشجویان به مناسبت اربعین حسینی فرمودند: «اصل قطعی در قضیه جهاد تبیین و بازگویی حقایق، استفاده از شیوههای اخلاقی و بیان مسائل همراه با منطق، متانت، عقلانیت کامل و استفاده از عواطف انسانی، و پرهیز از دشنام، تهمت، دروغ و فریب کاری در مواجهه با افکار عمومی است.» در این مسیر، راه دشواری در پیش است و منصفان باید رویکرد جهادی در پیش گیرند تا در مسیر حراست از امید مردم موفق شوند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در جنگ نرم، دشمن در صدد است نگاه و ذهن و ذائقه و دل ملت ما به ویژه نسلهای نورسیده را به سمت خود متمایل و نسبت به داشتههای فکری، اعتقادی، تاریخی و فرهنگی اصیل و گران سنگ خود، بی خیال، بی حس و بی تفاوت و در نهایت بدبین کند.
هاشمی افزود: این جنگ در برهههای مختلف، شدت و ضعف پیدا میکند، اما در شش ماه دولت سیزدهم در طوفانیترین حالت خود بوده است. هرآنچه دولت در این مدت انجام داده، بی آنکه به دلایل، اثرات و حتی تبعات طبیعی آن پرداخته شود، مورد هجمه بوده است.